Liceu tehnologic Horia Vintila
BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

HV nou


Du-te la cuprins

Meniu principal:


Leonardo 2013

Proiecte europene






Îmbunătătirea cunostintelor si competentelor
din domeniul întretinerii si reparatiilor
masinilor agricole”



În perioada 22.04.2013-12.05.2013, 20 de elevi din clasa a X-a de la Liceul Tehnologic „Horia Vintilă”, Segarcea, aflati în formare initială pentru calificarea profesională Mecanic agricol, nivel 2 de calificare, au participat la un plasament de formare de trei săptămâni în atelierele mecanice din Italia, in cadrul proiectului de mobilitate Leonardo da Vinci LLP-LdV/IVT/2012/RO/233, derulat prin Agentia Natională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei si Formării Profesionale din cadrul Ministerului Educatiei Nationale.
Titlul proiectului a fost ,,Îmbunătătirea cunostintelor si competentelor din domeniul întretinerii si reparatiilor masinilor agricole” si a avut o finantare în valoare de 68650 Euro. Elevi au fost insotiti de catre doamna profesor Ristea Elena Georgiana, manager proiect si doamna profesor Zanficu Andreea, asistent manager, responsabil pregătire pedagogică, lingvistică si culturală si diseminarea informatiilor despre proiect.


D:\0Toata lumea\0Horia Vintila\0Horia Vintila - Site nou\2014.03.20\ObjImage\01.jpg
Error File Open Error

Practica s-a desfăsurat la Fondazione del Vastese per l'Ambiente e lo Sviluppo Sostenibile, Scerni (Chieti) Italy, elevii având tutore de stagiu care i-a îndrumat si sprijinit în perioada stagiului.

D:\0Toata lumea\0Horia Vintila\0Horia Vintila - Site nou\2014.03.20\ObjImage\02.jpg
Error File Open Error

Obiectivul general al proiectului a fost formarea de noi competente profesionale cerute de piata muncii din domeniul agricol.
Proiectul a avut urmatoarele obiective:
- dezvoltarea abilitătilor practice si a competentelor profesionale ale celor 20 de elevi privind executarea de lucrări curente de întretinere, revizie periodică si revizie tehnică a masinilor agricole, depistarea defectiunilor motoarelor utilizând tehnici si tehnologii moderne de control si de verificare de operatii de demontare si montare, reparare si reglare a componentelor motorului;
- formarea competentelor de cooperare profesională în cadrul unor echipe multiculturale care va conduce la cresterea autonomiei si responsabilitătii celor 20 de participanti, făcându-i mai pregătiti pentru a lucra într-o companie europeană;
- dezvoltarea competentelor lingvistice, culturale si de comunicare profesională si formarea unui comportament civic adecvat.
Partenerul intermediar, firma Submett Association, a asigurat elevilor si profesorilor cazarea in localitatea San Giacomo, masa, transportul local si programul cultural.
În timpul liber elevii au vizitat:
- Roma "orasul celor sapte coline", un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase pe care le-au văzut se numără Colosseumul, cel mai mare amfiteatru construit vreodată în Imperiul Roman si Columna lui Traian, "certificatul de nastere al poporului român". Pentru români, Coloana are o semnificatie speciala: ea ilustrează evenimentele istorice care au dus la formarea poporului român: cele doua războaie ale dacilor cu romanii din 101-102 si 105-106 care au avut ca rezultat cucerirea Daciei de către armata romana condusa de Traian.

D:\0Toata lumea\0Horia Vintila\0Horia Vintila - Site nou\2014.03.20\ObjImage\03.jpg
Error File Open Error


Forumul lui Traian
, cel mai mare For din Imperiul Roman, considerat cel mai majestuos si cel mai costisitor, unde au fost folosite cele mai pretioase materiale de constructie.
Orasul Roma înconjoară Vaticanul, o enclavă a Sfântului Scaun, care este un stat suveran.

D:\0Toata lumea\0Horia Vintila\0Horia Vintila - Site nou\2014.03.20\ObjImage\04.jpg
Error File Open Error

Un alt obiectiv turistic pe care nimeni nu ar trebui sa-l rateze, indiferent de convingerile religioase, este Piata San Pietro din Roma. Elevii au rămas impresionati de numeroasele coloane care înconjurau piata (doua rânduri de coloane cu 284 de coloane aranjate in patru rânduri, in vârful cărora exista 140 de sfinti).
In centrul pietei se găseste un obelisc egiptean cu o înăltime de peste 25 de metri. De-o parte si de alta a obeliscului exista doua fântâni. Mii de oameni se aduna in aceasta piata pentru a auzi discursurile si binecuvântările Papei sau pentru a participa la slujbe, mai ales la sărbătorile importante romano-catolice, cum ar fi Pastele sau Crăciunul. De un real interes a fost Bazilica San Pietro, bijuteria coroanei Orasului Vatican, cea mai importanta biserica din lume. Elevii au admirat cea mai spectaculoasa priveliste a orasului Roma din Domul bazilicii, după ce au urcat cele 323 de trepte.

Orasul Vasto, unde au putut admira atât obiectivele turistice cat si plaja de la Marea Adriatica, bucurându-se în zilele însorite de apa marii.

D:\0Toata lumea\0Horia Vintila\0Horia Vintila - Site nou\2014.03.20\ObjImage\05.jpg
Error File Open Error


Orasul Termoli, unde elevii au vizitat portul


D:\0Toata lumea\0Horia Vintila\0Horia Vintila - Site nou\2014.03.20\ObjImage\06.jpg
Error File Open Error

Pescara, capitala Provinciei Abruzzo
Elevii au beneficiat si de cateva vizite tehnice. Astfel au admirat expozitia de masini si utilaje agricole din Lanciano, au vizitat C.O.T.I.R. – Centrul de Cercetare creat pentru a studia aspectele legate de irigatii pe teritoriul italian si în bazinul mediteranean: în special tehnici de irigare. Centrul realizează studii de cercetare si asupra resurselor naturale, conservarea si promovarea peisajului, modelele hidrogeologice, culturi care produc biomasă pentru energie regenerabilă si Biodiesel, compatibilitate si durabilitatea culturilor agricole si originea lor geografică. Au vizitat Istituto Tecnico per il Settore Tecnologico ,,Cosimo Ridolfi”, Scerni (Chieti). Aici au dobandit cunostinte noi referitoare la procedeele de obtinere a uleiului de masline, a vinurilor, au asistat la o experienta practica desfasurata in laboratorul de chimie, pentru determinarea calitatii uleiului de masline obtinut chiar in atelierele scolii.


D:\0Toata lumea\0Horia Vintila\0Horia Vintila - Site nou\2014.03.20\ObjImage\07.jpg
Error File Open Error

În urma participării la proiect, fiecare elev a primit Certificate de pregătire lingvistică la limba engleza si documentul „Mobilitate Europass” pentru formarea profesională.
Elevii participanti la proiect îsi doresc si pe viitor astfel de experiente, deoarece realizarea unui proiect european implică promovarea ordinii si metodelor de lucru, rezultate riguroase, participarea si cooperarea în echipă, coordonarea activitătilor pentru scopul propus, încrederea în sine si încrederea în ceilalti, cultivarea interesului în relatiile umane.
Proiectul sprijină dezvoltarea si diversificarea ofertei de educatie si formare profesională initială si asigură o mai bună tranzitie de la scoală la viata activă, răspunzând prioritătilor nationale si contribuind astfel la realizarea obiectivelor LLP, ale programului sectorial Leonardo da Vinci.
Pentru elevii Liceului Tehnologic ,,Horia Vintilă” acest proiect a însemnat o experienta unica, de care s-au bucurat din plin.

Prima pagina | Examene | Despre noi | Informatii | COVID-19 | Proiecte europene | Galerie | Contact | Informatii Scoala Postliceala | Harta site


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal